Wednesday, January 2, 2013

Public Gold (Simpanan Emas)

Assalamualaikum dan Salam sejahtera.

Bagi penggiat emas junior macam aku, aku tak ada business pon lagi,. Tapi nak juga simpan emas, itu pon simpan cket2. Sebenarnya dah lama aku mengkaji pasaran emas ni, boleh la ..dalam 1 tahun lebih, pertama kalinya lecturer aku yg perkenalkn "Kijang emas". dgn mmberi info emas Bank Negara Malaysia (BNM) statistik 10tahun...setiap tahun keuntungan boleh mencapai sebanyak 20-30%. Berbeza dgn Asb hanya mncapai 5-8% (mgkin).

So, masa tu la aku mngambil peluang mngkaji hal berkenaan emas ni, aku pon trus rujuk pakar2 emas JutawanEmas.com dan mohdzulkifli.com, both website amat bagus untuk distalker oleh korang dan aku sendiri.

Aku trus la pi beli emas kat public gold secara fizikal..dinar jer eh, student xdak duit.haha..tgk bawah..

1Dinar :Harga aku beli Rm720

Ok bagi sapa2 yang xfaham berkaitan emas, anda boleh rujuk pdf ni secara percuma yg diberi khas dari Encik zulkifli, Free ok..baca ja. Download Pengenalan Emas.Yg mana xfaham lagi..sure korang tergerak hati.

Pengenalan Emas

Memang betul dalam tempoh 10 tahun  pasaran dunia emas ianya mnunjuk kenaikan..sila rujuk bawah..



Pasaran dunia, Emas tempoh 6 bulan





Emas tempoh 5 tahun






Emas tempoh 10 tahun






Selanjutnya anda boleh rujuk kitco.com untuk analisis pasaran emas Dunia.

So, bg sapa2 yang nak simpan emas, bermula la dari sekarang, insyaAllah xrugi...kalau rugi pon juz berapa percent ja..2pon kalau simpan xlebih dari stahun lpas tu jual.(tp xrugi pon simpan lama2)..lebih baik simpan emas daripada dimakan inflasi, toi x?.kalau xdimakan inflasi pon, duit yang korang simpan kat bank 2 mungkin cepat habis sebab slalu pi enjoy.

itu jer buat masa ni.

ada kesalahan sila komen yer..huhu..
sekian.
Reactions:

0 Comment:

Post a Comment