Sunday, June 17, 2012

Harini Dapat RM40 sebelum ni dpat juGak

jun 16 2012
Fuhh, baru balik dari umah  tok n umah pak teh...

Misi yang sama, "perbaiki laptop/computer" n sewaktu dgnnya

Aku tadi pi umah tok dlu, nk tgk masalah komputer pakcik aku..(pakcik aku singgah umah tok), dia col aku..aku datang la...masalah laptop dia( windows vista home basic) xbole nk connect wireless kat evdo streamyx padahal kalau pasang cable cat5 boleh pulak, for da same time makcik aku pulak xbole nk connect wireless + lan cable skali (mini laptop, windows 7 starter). aku cuba punya cuba..last2 xbole jgk...yg pakcik aku, aku dah delete wireless profile n add balik still xbole..dia jadi cannot konet..macam2 aku cuba...delete, restart, modify...n blablabla...akhirnya still buntu...yg makcik aku plak...dia jadi limited access..cam tut jer...aku buat apa pon xbole..padahal mgikut experiences aku yg lepas2, aku menemui kejayaan dalam masalah tersebut!!!...aku strt kul 3 cantu...n feddup pada pukul 4 lebih sbb makcik n pkcik aku nk pi kluar....dalam makcik n pkcik aku nk pi kluar dia boleh parking RM20 kat dlm beg aku...=.='...napela diowg bg...aku nk bg balik..dia trus lai/tepis..rase bersalah aku...sbb tula aku xske jd traveler technician...aku buat keje basic pon dapat duit byk2...sebelum ni pon same jgk...kat tmpat lain...aku just nk tolong...

lpas habis g umah tok, aku g umah pakteh lak..kat sini aku format trus komputer dia sbb byk sgt virus....yg ni kes dia simple ja...format2 trus habis keje..kjap jer format ni...sbb slalu sgt dok buat...(windows Xp)...yg ni aku balik kul 10 lebih.....lpas je salam...pakteh aku salam dengan duit rm20 jgk...ya Allah..aku bg balik..dia xnk, aku nk bg kat anak dia pulak, makteh kata, 'ala ang amek ja duit 2, len kali mai la lagi, ka xcukup ka duit 2...sebab tu mai lmbat.....(yer aku dtg lewat pon sbb g umah tok) n tdoo..hehe....

Aku post sal ni pon sbb nk bg diri aku ingat jugak...
smoga aku ingat jasa2 adik2 bradik, spupu2 ni....smoga Allah bg limpah rahmat..rezeki yg limpah kurnia kepada mereka ya Allah....permudahkanlah urusan mereka, murahkanlah rezeki mereka...ya Allah..aminnn....smoga kelak aku dapat tolong mreka2 yg dlm kesusahan...
aku hanya inginkan kegembiraan mereka yg berpnjangan.....bg org lain RM40 tuu jmlah yg sedikit..tp bg aku....jmlah itu amat besar...besar disisi Allah s.w.t insyaAllah....ya ALLAH permudahkanlah urusan org yg menempa kebaikan ya Allah....permudahkan juga urusan aku dan kluargu ini ya Allah Aminn..jadikan aku insan yg selalu bersyukur kepadaMu Ya Allah....




Reactions:

0 Comment:

Post a Comment